De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 14 augustus 2018

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Ook staat er een tribune en is er een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Landwinkel de Woerdt
WJ Finance
Derksen Assurantieen
Autobedrijf Wientjes
Huyskweker
Harry Mathijssen
Frans Knorth Makelaardij
Wijmoco
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
DENNED InstallatieTechniek
Fabribouw
K3Delta
Gelsing Steenhandel
Reith & ten Bohmer
Gemeentenieuws
BOD Bemmel
AH Bemmel
Holland Food Service
Hovenier Bruins
Schut Hoveniers
Hans Huijbers
Verspreidenenzo.nl
Paardenkliniek Buitenzorg
Rover Beveiliging
Ronald Lamers
Buitenpoort Catering
ATMR
Absolute Advocaten
Balk B.V.
Project Ontwerp B.V.
Bemap
Goris Sloopwerken
DrukwerkCentrum Leijser
De Molenwei
Boels
Peters Mesthandel & Transport
Jumbo Bemmel
Eleonore EQuus
Da Giorgio
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Barbara's Garden
Het Wapen van Bemmel
Eurosafe Solutions
Otten & Kampschreur
Poortman Mode
Van Workum Verhuur
Makelaar Broex
Transportbedrijf Derks
Website gemaakt door: Leijser.nu