De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 14 augustus 2018

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Ook staat er een tribune en is er een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

AH Bemmel
De Molenwei
Gemeentenieuws
Landwinkel de Woerdt
K3Delta
Otten & Kampschreur
Goris Sloopwerken
Wijmoco
Verspreidenenzo.nl
Barbara's Garden
Henk Scholten Volvo
Paardenkliniek Buitenzorg
Derksen Assurantieen
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Eurosafe Solutions
Bemap
Poortman Mode
WJ Finance
Boels
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Da Giorgio
Apotheek Midden Betuwe
Schut Hoveniers
DrukwerkCentrum Leijser
Holland Food Service
Balk B.V.
ImpactPersoneel
Infragroep
Van Workum Verhuur
Eleonore EQuus
Het Wapen van Bemmel
Hovenier Bruins
Harry Mathijssen
Hilgersom
Ronald Lamers
Project Ontwerp B.V.
DENNED InstallatieTechniek
Absolute Advocaten
Autobedrijf Wientjes
Drafcentrum Hilversum B.V.
Fabribouw
Frans Knorth Makelaardij
Helsen Tuinen
Huyskweker
Transportbedrijf Derks
Website gemaakt door: Leijser.nu