De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 11 augustus 2020

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Als organisatie van de Bemmelse Paardendagen vinden wij het belangrijk om te onderzoeken in hoeverre u als sponsor of bezoeker tevreden bent over de organisatie van de Kortebaan Draverij. Wij zouden het erg op prijs stellen als u de vragen in de onderstaande link wilt invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Alvast bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7R_X2SUIwXCryw6LbRcv6EE7z5zgRsm0OrmbOMoixjrBdgw/viewform?usp=sf_link

Verspreidenenzo.nl
De Molenwei
Fabribouw
ATMR
Ronald Lamers
Absolute Advocaten
Autobedrijf Wientjes
Bemap
DrukwerkCentrum Leijser
Project Ontwerp B.V.
Landwinkel de Woerdt
Assurantie kantoor Derksen C.V.
AH Bemmel
Makelaar Broex
Transportbedrijf Derks
Otten & Kampschreur
Goris Sloopwerken
Buitenpoort Catering
Balk B.V.
Gelsing Steenhandel
Gemeentenieuws
Het Wapen van Bemmel
Eleonore EQuus
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Da Giorgio
Bakker Hydraulic Products
K3Delta
Jumbo Bemmel
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Reith & ten Bohmer
Huyskweker
Paardenkliniek Buitenzorg
Simako BDM
DENNED InstallatieTechniek
Wijmoco
Hovenier Bruins
Kortebaandraverijen.nl
BOD Bemmel
Hans Huijbers
Harry Mathijssen
Kanbouw
Van Workum Verhuur
Frans Knorth Makelaardij
WJ Finance
Liemers Infragroep
Boels
Autoschade Elst
Ithodaalderop
Website gemaakt door: Leijser.nu